Intensieve Gezinsondersteuning (1997-2009)

Project Vroegtijdige Intensieve Gezinsondersteuning (december 1997 – december 2009)

Het project is in 1997 ontstaan vanuit de noden die vastgesteld werden binnen onze begeleidingspraktijk van Thuisbegeleiding en Begeleid Zelfstandig Wonen. Bij tienermoeders werd vastgesteld dat de intensiteit van één begeleidingscontact per week niet volstond om de situatie van de baby van dichtbij op te volgen. Daarnaast was er de vaststelling dat Thuisbegeleiding slechts opgestart werd in gezinnen wanneer de opvoedingssituatie problematisch was geworden. Hieruit groeide het Project Vroegtijdige Intensieve Gezinsondersteuning voor gezinnen met een baby. Het project bood een intensieve begeleiding van 3 keer per week die gericht was op ondersteuning van de jonge ouder in het ouderschap, het zichtbaar maken van de noden van de baby en het opvolgen van de ontwikkeling van de baby. Het project is sinds 2001 erkend door Kind en Gezin, eerst als project later als structurele werkvorm.

Eindresultaten: Het project is nog steeds een erkende module, nl. de module Vroegtijdige Intensieve Gezinsondersteuning, bij Kind en Gezin. Zie www.ckgdeschommel.be

Wat na het project?  Het project werd door Amber eind 2009 overgedragen aan CKG De Schommel en is nog steeds een onderdeel van hun mobiele begeleidingen.

Contactpersoon

, 016/84 79 46