top of page

HOOP Kunst!

Vrijdag 16 en zondag 18 september organiseren we HOOP kunst.

Een kunsttentoonstelling op Amber vzw waarbij we een platform creëren voor onze jongeren en gezinnen, ons netwerk, alsook professionele kunstenaars om hun talenten te tonen. Dé kans om een mooi werk te kopen! Of er gewoon van te genieten, samen met een hapje, een drankje, achtergrondmuziek of een live mini-concertje van onze jongeren.

Vrijdag 16 september 2022 van 14u-20u30 en zondag 18 september van 14u-18u.

leen maes.jpg
leen maes.jpg

Leen Maes

Naast een professionele job in Apojo heeft Leen een passie voor allerlei kunstvormen waaronder juwelen ontwerpen, hoeden maken, bloemschikken,... Voor deze gelegenheid creëerde ze een uniek juweel.. 

Hoop... Betekent ook cirkel, ring maar ook vertrouwen en verwachting... 

Dit juweel bestaat uit allemaal ringetjes die met elkaar in verbinding staan maar waar ook delen van elkaar kunnen losgemaakt . De steen is een Amber steen. 

Benjamin Agbobah

Benjamin is 24 jaar en werd 7 jaar geleden begeleid op CBAW. Hij vond de nodige rust op zijn studio waardoor hij zich helemaal kon focussen op zijn studies. Dit jaar studeerde hij af als Master in Business Management. Naast zijn studies had Benjamin altijd al een passie voor dans en muziek. Hij heeft het zelf te druk om aanwezig te zijn op Hoop Kunst maar we tonen enkele clips van de muziek die hij maakt onder de naam "Rude Boy". 

Een mooi voorbeeld hiervan is https://youtu.be/ImdHae_3eOU 

benjamin.jpg
leen maes.jpg
Simon.jpg

Simon Peeters

We zijn fier dat ook Simon, een jongere die vroeger in begeleiding was, wil deelnemen aan onze "Hoop Kunst".

Simon presenteert er zijn talent als tattoo en muziekartiest. Hij, Sunrise Skin Art, zal zijn tekeningen van tattoos tentoonstellen. In een andere ruimte kan je zijn clips bewonderen van de muziek die hij de voorbije jaren heeft uitgebracht. Laat je beroeren door zijn erg persoonlijke en kwetsbare teksten !

Een voorsmaakje: https://www.youtube.com/watch?

v=vpVYVWaPgmM

leen maes.jpg

Bram Antheunis

Bram is gefascineerd door het subjectieve geheugen, het mogelijks vergeten, en voor de manier waarop we omgaan met tastbare artefacten van wat ooit belangrijke gebeurtenissen leken. In zijn werk combineert hij dit gegeven met een groot geloof in de kracht van het toeval, en het diepgaand zoeken naar en kunnen tot stand brengen ervan. Hij verzamelt en documenteert, manipuleert en reconstrueert gevonden, anonieme identiteiten tot nieuwe onbestaande herinneringen. 

www.bramantheunis.com

https://www.instagram.com/bramantheunis

Bram.jpg
leen maes.jpg
Rosa.png

Rosa Vancutsem

Rosa heeft een passie voor fotografie, beeldende kunst en muziek. Uit haar eerste deelname aan de Kunstroute thuis bij Daniëlle Matthys, groeide een artistieke samenwerking die kan bewonderd worden op Hoop Kunst. Rosa zal ook haar virtuositeit op piano tonen

leen maes.jpg

Danielle Matthys Artist

Hieronder al een voorsmaakje van Le Reve.

De toeschouwer wordt meegelokt in een cyclus van dromen en ontwaken. Tijdens de droom neemt de werkelijkheid vreemde, soms onherkenbare gedaantes aan.

De personages veranderen voortdurend van identiteit. De context waarin alles zich afspeelt blijft vaag en ontastbaar.

Terug in de werkelijkheid wil je de droom weer vatten, maar de essentie is weg. Of was die er niet?

Wil je meer weten over Danielle? Surf dan naar haar site: https://www.daniellematthys.be en Instagram Danielle Matthys.

Danielle Matthys.jpg
leen maes.jpg
Christa.jpg

Christa Claessens

HOOP Kunst presenteert ook "DEPRESSIE IN EEN DOOS". Verhaal van Camille Jacobs, vastgelegd door Christa Claessens. 

We nemen je mee in het fotoverhaal van Camille met een terugblik op haar depressie. Camille wil hiermee de boodschap brengen dat het oké is om erover te praten en je er niet alleen voor staat.

Hoe moeilijk het ook is, er is altijd Hoop!

"BLIJVEN KNALLEN EN JEZELF OP 1 ZETTEN" CJ

Wil je meer weten over Christa haar werk? Check dan haar website https://www.capturinngcuriosity.com/

 

leen maes.jpg

Indoor Outdoor Art
Anja Bijnens

Anja is een kunstenares die vormen, structuren en abstracte figuren gebruikt en dit zowel op doek als op sculpturen. Voor elke vorm gebruikt ze tot 4 lagen verf en dit in felle kleuren. Waardoor er in elk schilderij of sculptuur heel wat werk kruipt. Bij de afwerking gebruikt ze een stoptechniek "dotpainting". 

meer informatie vind je op haar site www.bijnensart.be of Instagram: bijnens_a

Anja.png
wilfried.jpg

Wilfried De Cock

Een voor ons speciale kunstenaar die deelneemt aan Hoop Kunst is Wilfried De Cock. Hij realiseerde het kunstwerk dat ons gebouw zijn eigenheid geeft. 

Wilfried is een kunstenaar die zich laat leiden door mens, natuur, maatschappij, verbinding, samenhang maar vooral ook door zijn eigen innerlijk en gevoelens hierover. 

https://www.facebook.com/wilfried.decock.5

 

leen maes.jpg

Ann Geirnaerdt

Ann Geirnaerdt maakt bronzen beelden die iets vertellen over de interactie tussen mensen en de natuur. Elke beeld heeft zo zijn eigen verhaal en soms ook een filosofische boodschap. 

"Bij de opbouw van mijn werken in boetseerwas gebruik ik graag natuurlijke materialen die mij door hun vorm en structuur enorm inspireren. De belangrijkse uitdaging bij het maken van een beeld is om te trachten uiteenlopende emoties die ons als mens zo typeren, in een herkenbaar beeld te kunnen vatten " Het is altijd leuk om te zien hoe mensen een gevoel herkennen waardoor het beeld nog een sterkere symbolische waarde krijgt. 

Haar wassenatelier kan je bezoeken in de Molstraat 26 in Leuven na afspraak op 0495 63 18 17

www.anngeirnaerdt.be

AnnG.jpg
leen maes.jpg
Daan.jpg

Daan Theys

Een andere interessante kunstvorm die we tentoon stellen op HOOP kunst is de glasblazerij. Daan Theys begon als acht-jarige in de glasblazerij van zijn ouders. Na zijn studies Beeldende kunsten aan St.Lucas in Brussel begon Daan al snel met eigen projecten en deed verschillende stages in binnen- en buitenland.

Zo trok hij naar Murano om er de oude technieken van het glasblazen te leren die hij later combineerde met zijn eigen stijl en thematiek.

In zijn atelier in Holsbeek werkt hij aan installaties en schilderijen al dan niet met glas.

 

Zijn werk toont onze tijdsgeest, van de actualiteit tot alledaagse dingen die zich afspelen binnen zijn leven.

Vaak speelt hij met herkenbare iconen of populaire thema's die later in een vreemde situatie worden geplaatst.

Hij combineert telkens een schoonheid met een lelijkheid, het mooie en het wrede.

Zo combineert hij realisme met een zekere absurditeit.

In zijn atelier in Holsbeek werkt hij aan installaties en schilderijen al dan niet met glas.

 Meer info: www.theys-miseur.com

leen maes.jpg

Rita Heymans

Rita Heymans beoefent een speciale fotografiekunst. Anders dan in zuivere fotografie waar het momentane vastleggen heerst, dienen deze opgebouwde beelden gedecorticeerd te worden om zo de vertelling emotioneel aan te voelen. 

Inzoomen op wat onder de oppervlakte schuilt, daar waar het verhaal haast tastbaar wordt. Intiem, oprecht en soms vervreemdend, maar expressief in evenwicht, kleur, en compositie.

 

fotografisch gelaagde composities, www.art-unlimited.be

webdesign en webdevelopment, www.webstekstudio.be

Rita.jpg
leen maes.jpg
heidi.jpg

Heidi Schueremans

Heidi bewandelt verschillende kunstpaden. Ze maakt expressieve tekeningen en keramiek, sculpturen en uniek beschilderde, handgedraaide potten (deze laatste in samenwerking met Jan Welffens, die de grote potten draait). Tekeningen en keramiek gaan in dialoog met elkaar, een kruisbestuiving waar de kijker met een glimlach van geniet.. 

 

Webiste; http://www.heidischueremans.com , Instagram:boetiek uniek

leen maes.jpg

Atelier 13:
Gerda Lagrou

http://www.atelier13kunstcollectief.be/

 

‘De drang om te tekenen en te kleien maar vooral de passie om te schilderen is een constante. Vertrekkende van foto’s , collages en maquettes zoek ik naar een eigen beeldvorming. Dit beeldmateriaal werkt als vertrekpunt. In een verder stadium van mijn werk gaan poëzie en emoties van het moment mijn eindresultaat bepalen. Tegenstellingen tussen iets tonen en niet tonen in een werk scheppen ruimte die kan ingevuld worden door de kijker.’

 

Contact

Gerda.Lagrou@gmail.com

Website https://sites.google.com/view/atelier13kunstcollectief/leden/gerda-lagrou

Gerda.jpg
leen maes.jpg
Mia.jpg

Atelier 13:
Mia Van Nieuwenhove

‘Het bezig-zijn met kunst is voor mij het voortdurend verleggen van grenzen.

Het is telkens weer jezelf in vraag stellen.

Door scherpe waarneming komen er telkens nieuwe beelden op me af. Het is de wereld, vooral de natuur, herzien, herbekijken, herwerken.

Mijn werk gaat over een evolutie, het samenbrengen van steeds terugkerende golven en bewegingen die samen tot een evenwicht komen.

Het is een lange weg, hij is nooit af.’

leen maes.jpg

Lien Geeroms

Lien Geeroms is een illustrator die woont en werkt in Leuven. Op 25 augustus steekt ze samen met een aantal van onze jongeren de handen uit de mouwen tijdens een illustratie workshop. De beelden rond het thema ‘hoop’ die uit deze workshop voortvloeien worden daarna als wenskaarten en poster verkocht ten voordele van Amber vzw.

Wil je meer te weten komen over Lien? Neem dan een kijkje op www.liengeeroms.com of www.instagram.com/lalalalien/

Lien.jpg
leen maes.jpg

Wendy Dupont

Wendy Dupont  heeft een passie voor fotografie en streef ernaar om ‘emotie’ vast te leggen. Tevens is ze ook oprichter van de Bram ’s Foundation, een stichting voor jongeren met een mentale kwetsbaarheid. Samen resulteert dit in een reeks foto ’s waarin de kracht uitstraalt van kwetsbaarheid

leen maes.jpg

Whispering Wood

Whispering Wood zijn Jef en Steven met eigen composities op viool en gitaar. Verwacht je aan vertellende muziek die je meeneemt op een denkbeeldige reis met invloeden van bossa nova, folk, jazz, … Nu eens ingetogen en dromerig, dan weer verrassend uitbundig. 

https://www.instagram.com/whisperingwoodband/
 

https://www.facebook.com/WhisperingWoodBand

Ave Regina.webp

De Lovenier

De kunstwerken vinden hun oorsprong binnen het kunstatelier van De Lovenier (Ave Regina vzw), een centrum waar dagbesteding wordt aangeboden aan mensen met een mentale beperking. 

Vanuit een eerste actieve samenwerking met Amber vzw stellen de unieke kunstenaars van De Lovenier, enkele van hun werken tentoon.  

Deze originele werken zijn tevens ondergebracht in een Artotheek. 

 

Wat is een artotheek?

Een ander woord voor artotheek is kunstuitleen.  Voor een klein bedrag van €30 per jaar kan je outsider Art van De Lovenier in je woning hangen. Je contract loopt een jaar en binnen dit jaar kan er vrijblijvend gewisseld worden. Het contract kan jaarlijks verlengd worden.

Wat is Outsider Art? 

Outsider Art laat verrassende, niet-gepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond.   Je stapt er in een compleet nieuwe wereld en wordt meegesleept in de wilde achtbaan van kunstenaars die soms bijna maniakaal te werk gaan. Hun werk is authentiek, tegendraads en onconventioneel, waardoor je op een andere manier naar kunst gaat kijken. 

Ave Regina.webp
MicrosoftTeams-image (1).png
MicrosoftTeams-image (1).png

Frank Meulemans

Op HOOP Kunst! kan je ook Frank Meulemans ontmoeten, een (hobby-)fotograaf, die authenticiteit belangrijk vindt.

 

Hij tracht in zijn foto's het gevoel/de emotie van het moment te vatten. In zijn portretten gaat hij op zoek naar de mens zoals hij/zij is; of naar de connectie tussen de verschillend geportretteerde mensen. Zo worden foto's meer dan gewoon een snapshot maar een herinnering van een emotie.

 

In zijn landschappen tracht hij hetzelfde te doen: op zoek naar de emotie en deze in de foto vatten. Hij wordt aangetrokken door minimalisme.

Fotografie is ook een reis door zijn eigen zoektocht naar verwondering. Hierin is de reis veel belangrijker dan de eindbestemming.

  • Facebook
bottom of page