top of page

Over Amber

Amber vzw wil de ontplooiingskansen vergroten van kinderen, jongeren en gezinnen in problematische leef-en opvoedingssituaties door het bieden van kwaliteitsvolle mobiele begeleidingen in de context van de cliënt.

We profileren ons als een organisatie die gespecialiseerd is in mobiele begeleidingen en die streeft naar een gedifferentieerd aanbod. Bovendien willen we flexibele begeleidingstrajecten aanbieden.

De belangrijkste pijler van Amber vzw is dat we kracht- en vraaggericht werken. De vragen en krachten van de gezinnen en de jongeren en hun netwerk staan centraal. Cliënten krijgen een actieve rol toebedeeld. Ze houden zelf de regie over hun traject en formuleren eigen vragen en doelen waarrond ze willen werken.

De andere pijlers die onze hulpverleningsvisie en organisatievisie bepalen, kan je hier terugvinden.

samenwerking
Studio's

Studio's

In het geheel van de verbouwing werd ook ruimte gecreëerd voor 2 studio’s die we flexibel invullen naargelang de nood die er is.

Voor de invulling van studio 1 geven we de voorkeur om hem te gebruiken als doorgangswoning voor jongeren die een directe oplossing nodig hebben voor huisvesting.

Studio 2 kan zowel inhoudelijk als qua verblijfsduur flexibel ingezet worden. Hier zal het meestal gaan om jongeren die kunnen oefenen in het zelfstandig wonen, maar ook voor onze gezinnen die contextbegeleiding krijgen kan dit mogelijkheden bieden om even te verblijven in een andere context.

Bij beide studio’s volgt er een begeleider het inhoudelijk traject op.

samenwerking
Samenwerkingen

Samenwerkingen

Amber vzw werkt intens samen met andere organisaties. Enkel op deze manier kunnen we als organisatie streven naar de meest optimale werking en dienstverlening.

1G1P is een regionale samenwerking.

 

We hebben gekozen voor een intersectoraal team vanuit de overtuiging dat een goede samenwerking rond en met gezinnen leidt tot een sneller antwoord op hun noden. Het vertrekpunt zijn steeds de vragen en thema's die het gezin zelf aanbrengt.

Meer informatie over 1G1P

_edited.jpg

We gaan samen voor meer huisvesting en ondersteuning voor jongvolwassenen met een kwetsbaarheid.


Een partnerschap met het oog op het versterken van de inhoudelijke Brughuis-werking en het creëren van huisvesting voor jongvolwassenen in Leuven.

Meer informatie over het Brughuis

logo convenant.jpg

Een convenant tussen Amber, Monte Rosa en de Wissel met als hoofddoelstelling om  in de concrete hulpverleningstrajecten meer continuïteit te kunnen bieden door naadloos te kunnen schakelen naar modules van de collega-organisatie.

 

Daarnaast willen we ook de samenwerkingsmogelijkheden op vlak van pedagogische, inhoudelijke en organisatorische taken exploreren.

 

Meer informatie over de Wissel

Logo A

Steun ons

En doe een gift. Als kleine maar groeiende organisatie zijn we op zoek naar financiële ondersteuning voor inhoudelijke projecten of om concrete noden die we in gezinnen opmerken, in te lossen.

Steun Amber

Hieronder vind je wat inspiratie waarvoor we jouw sponsoring goed kunnen gebruiken. Laat ons gerust weten wat jij wenst te sponsoren voor onze jongeren en gezinnen:

  • Startpakket jongeren: €50

  • Didactisch begeleidingsmateriaal voor kinderen en hun gezinnen: €40

  • Vrijetijdsbesteding kind: €60

  • Aankoop schoolmateriaal: €20

  • Kampje kind: €80

 

Ook als organisatie kunnen we steun gebruiken. De werking van de 2 doorgangsstudio’s vraagt eveneens een investering van de organisatie: de inrichting, het onderhoud en het sporadisch opvangen van jongeren zonder inkomen.

 

Je kan je bijdrage storten op ons rekeningnummer BE12 0013 0668 6592 op naam van Amber vzw. 

Vanaf 40 euro zijn uw giften fiscaal aftrekbaar.

 

Ook een materiële gift kan soms jongeren of gezinnen verder helpen. Heb je grote of kleine spullen om gezinnen of jongeren op weg te helpen? Het kan gaan over tafel, stoel, bed, gordijnen, kookgerief, microgolf, elektrische toestellen, linnen, fiets…. Neem contact op met Hanne via 016 23 50 94 of info@ambervzw.be.

Ook kan je mee trooperen voor onze organisatie. 

 

 

 

 

 

 

Koop online en maak gebruik van Trooper. Het kost jou geen cent extra, en toch krijgt Amber een percentage van je aankoopbedrag.

 

Je kan amber steunen door te shoppen bij 600 online winkels, voorbeelden zijn Dreamland, bol.com, Krefel, JBC, Coolblue, A.S. Adventure, Takeaway, Torfs, Hema, ...

Het enige wat je moet doen is via Trooper Amber naar één van deze sites doorklikken voor je begint te shoppen, gemakkelijk toch?

trooper.png
banner jaarverslag
Jaarverslag

Jaarverslag

Download hier ons jaarverslag van 2023!

  • Facebook
bottom of page